De Belgische Weimaranerclub, de rasvereniging van dit bijzondere jachthondenras, organiseert dit jaar haar rasspecial opnieuw in Oosterwijk. De club is bijzonder trots om keurmeester Mr. Peter King uit Australië te mogen ontvangen voor de keuring van onze geliefde Weimaraner en te oordelen welke hond dit jaar 'Best in Show' mag worden (omstreeks 16u).

Een rasspecial is een jaarlijks weerkerende bijeenkomst van rashonden. Voor de Weimaraner organiseert de rasvereniging haar 'Special' steeds de eerste zondag van de maand.

De exterieurkeuring is de belangrijkste activiteit van de dag. Dit jaar zullen 60 (! een recordaantal) langhaar en korthaar Weimaraners voorgesteld worden en de hoogste prijs van 'Best in Show' in de wacht trachten te slepen.

Naast de exterieurkeuring is deze Rasspecial vooral ook een gezellige dag waar Weimaranerliefhebbers en fokkers elkaar terugzien, bijbabbelen, ervaringen delen etc. Het terrein wordt ook opgefleurd door twee interessante koopstandjes, nl. Crea-Lyma (met op maat handgemaakte hondenhalsbanden) en Shiinu (handgemaakte speeltouwen, keramieken eet- en drinkkommen, huisgemaakte knabbels, botjes, wenskaarten en giftboxen).

Dus ook voor niet-Weimaranermensen, zeker de moeite waard.

En uiteraard geen Rasspecial zonder tombola en toog…

INFO:

Zondag 1 september van 10u tot 17u -  bekendmaking Best in Show omstreeks 16u.

ADRES:

Velden van KWB Oosterwijk, Schuurveldstraat 38, 2260 Westerlo.